Zorgvuldige afweging nodig voor mogelijke recriminalisering van cannabis, zegt Bhumjaithai-partijlid en -leider

nationaal —

Op 17 mei 2024 uitte plaatsvervangend regeringswoordvoerder de heer Karom Phonphonklang, een lid van de Bhumjaithai-partij, zijn zorgen over de mogelijke herclassificatie van cannabis terug naar een gecontroleerde verdovende stof, waardoor het in wezen opnieuw zou worden gecriminaliseerd.

Hij beweerde verder dat veel sectoren tegen deze stap zijn en dat zorgvuldige overweging noodzakelijk is.

De heer Karom verklaarde dat cannabis veel voordelen heeft als het op de juiste manier wordt gereguleerd. Daarom drong hij er bij het ministerie van Volksgezondheid op aan een diepgaande evaluatie uit te voeren om de algehele impact van cannabis te beoordelen nadat het tijdens de laatste regering in 2022 was gelegaliseerd.

De heer Karom verklaarde ook dat de voorgestelde herclassificatie van cannabis zeer negatieve gevolgen zou kunnen hebben, vooral voor bedrijven die al veel in de industrie hebben geïnvesteerd.

“We moeten voorzichtig zijn”, benadrukte de heer Karom. “Cannabis heeft zowel medicinale als economische waarde. Met zorgvuldig beheer kan het meer goed dan kwaad doen.”

Op de vraag of de herclassificatie van cannabis als verdovend middel een conflict binnen de coalitieregering zal veroorzaken, verklaarde de heer Karom dat hoewel elke partij zijn eigen beleid voert, de uiteindelijke beslissing over de herclassificatie van cannabis bij de Pheu Thai-partij ligt, die de meeste zetels heeft. in het parlement. De heer Karom verklaarde echter dat de Bhumjaithai-partij “niet zal zwijgen” over deze kwestie.

Ondertussen sprak vice-premier en Bhumjaithai-partijleider Anutin Chanvirakul op dezelfde dag de zorgen over de herindeling uit.

Hij drong aan op een zorgvuldige afweging van de ommekeer in de legalisering en waarschuwde dat als cannabis inderdaad weer illegaal zou worden, dit de hele industrie ter waarde van miljarden baht zou kunnen instorten, tienduizenden mensen werkloos zou maken, duizenden bedrijven zou sluiten en miljoenen zou kunnen verdienen. van de cannabisgebruikers wordt vrijwel van de ene op de andere dag tot criminelen bestempeld en onderworpen aan uitgebreide strafrechtelijke straffen en exorbitante boetes.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.