Gratis EV Smart Bus in de oude binnenstad van Phuket gelanceerd

Phuket -

Op vrijdag 17 mei werd een gratis EV-busdienst gelanceerdth) op routes in de oude binnenstad van Phuket in een proefperiode.

Het bedrijf Phuket City Development (PKCD) maakte de resultaten bekend van de eerste dag van hun gratis Phuket Smart EV Bus-service. De EV-bus rijdt dagelijks van 11:00 tot 10:00 uur langs de routes in de oude binnenstad van Phuket, die zij de 'Dragon Line' noemen.

De bus arriveert elke 15 minuten tot 30 minuten bij haltes. De bus stopt eerst tegenover Limelight Avenue (Dibuk Road) en rijdt dan verder naar CIMB Bank – Phuket Bus Terminal 1 aan de Phang Nga Road) – Royal Phuket City Hotel – Opposite Pearl Hotel – Phuket Fresh Market 1 (Kaset Market) – Office Mate – Ko Ang Seafood Restaurant – Red Plaza – Coffee Talk (naast SCB Bank) – Phuket Thai Hua Museum – tegenover Krung Thai Bank – Islamic Bank – Mongkhol Nimit Temple – en terug naar Limelight Avenue.

De PKCD merkte op dat de gratis Phuket Smart Bus EV op de Dragon Line in een proefperiode staat en gericht is op het terugdringen van de vervuiling en het verkeer.

De lancering van de bus werd eerder uitgesteld vanaf 9 mei vanwege licentieproblemen die inmiddels zijn opgelost.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.