Regering gaat de transportinfrastructuur in Phuket vernieuwen om uit te groeien tot topbestemming voor toeristen

PERSBERICHT:

De regering heeft een ambitieus initiatief aangekondigd om de transportinfrastructuur in de provincie Phuket te vernieuwen, met als doel het eiland te verheffen tot een toeristische topbestemming en een belangrijke regionale toegangspoort in het lagere zuiden.

Regeringswoordvoerder Chai Wacharonke verklaarde dat het plan, dat de ontwikkeling omvat van een nieuw monorailsysteem dat Phuket International Airport met Phuket Town verbindt, een sleutelcomponent is van een strategie om de transportinfrastructuur over meerdere vervoerswijzen te verbeteren.

Onmiddellijke maatregelen zijn onder meer het Department of Highways dat de verkeersopstoppingen op Highway 402 aanpakt door slimme verkeerslichten te implementeren, parkeerverbodszones in te stellen en U-bochten in drukke gebieden te verwijderen. Het doel op middellange termijn is om Highway 4027 tegen 2026 uit te breiden tot vier rijstroken om verkeersknelpunten te verminderen.

Langetermijnprojecten omvatten onder meer de aanleg van een snelweg die Patong Beach verbindt met de luchthaven van Phuket, die naar verwachting in 2030 operationeel zal zijn. De Mass Rapid Transit Authority van Thailand voert nu een haalbaarheidsstudie uit voor een lightrailsysteem van 41.7 kilometer lang. gepland om te beginnen in 2028 en voltooid te zijn in 2031.

Om de infrastructuur verder te verbeteren, wordt er een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor een diepzeehaven om tegemoet te komen aan het groeiende cruisetoerisme in de Andaman Zee. De luchthavens van Thailand hebben richtlijnen ontvangen om watervliegtuigdiensten tussen de luchthaven van Phuket en nabijgelegen eilanden te plannen om de algehele toeristische ervaring in de provincie te verbeteren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.