Thailand organiseert het Pride Nation Samui International Festival

PERSBERICHT:

Thailand maakt zich op om volgende maand het “PRIDE NATION SAMUI INTERNATIONAL FESTIVAL” op het eiland Koh Samui te organiseren. Het grootse feest zal toeristen van over de hele wereld verwelkomen en de steun van Thailand voor een inclusieve samenleving tonen.

Dit komende festival heeft het thema 'Let's Join PRIDEradise' en wordt georganiseerd in samenwerking met de Thaise overheid en particuliere instanties, namelijk de Tourism Authority of Thailand, de provincie Surat Thani en RS MULTIMEDIA & ENTERTAINMENT.

Verwacht wordt dat het festival Samui Island zal transformeren in een knooppunt voor het vieren van de Pride Month voor toeristen van over de hele wereld, vooral uit Zuidoost-Azië. Het stelt een toeristische en economische impuls voor voorafgaand aan het hoogseizoen van Samui, door meer dan 100,000 toeristen aan te trekken.

Bovendien wordt het festival gehouden om de goedkeuring te vieren van een wetsvoorstel voor huwelijksgelijkheid om het homohuwelijk in Thailand te legaliseren. Er worden levendige en opbeurende activiteiten beloofd, zoals de Sunset Parade, een muziekfestival, feesten, seminars en workshops.

Bij deze gelegenheid heeft de gouverneur verzocht dat lokale hotels en restaurants bezoekers hartelijk verwelkomen en redelijke serviceprijzen handhaven.

Het PRIDE NATION SAMUI INTERNATIONAL FESTIVAL vindt plaats van 24 juni tot 29 juni.

Naast dit evenement op het eiland Samui organiseert Thailand het Pride Celebration and Drag Festival in Bangkok, om de toewijding van het land aan het omarmen van diversiteit en het ondersteunen van gelijkheid te benadrukken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.