Thailand organiseert de 19e Internationale Vesak-dag, ter ere van de 72e verjaardag van Zijne Majesteit de Koning

PERSBERICHT:

Thailand maakt zich op om de 19e Internationale Vesak-dag te organiseren, een evenement ter ere van de 72e verjaardag van Zijne Majesteit de Koning dit jaar. De prestigieuze bijeenkomst, georganiseerd door de Sangha Hoge Raad, de Thaise regering en de Mahachulalongkornrajavidyalaya Universiteit (MCU), samen met verschillende netwerkpartners, staat gepland voor 19 tot 20 mei.

De geselecteerde locaties voor de viering zijn het MCU in de provincie Ayutthaya, het Conferentiecentrum van de Verenigde Naties in Bangkok en het Buddha Monthon Boeddhistische Park in Nakhon Pathom.

De festiviteiten beginnen op 19 mei in het MCU, waarbij Zijne Heiligheid de Opperste Patriarch de Vesak-dagceremonies voorzit. De dag begint met een speciale offer- en zegenceremonie ter ere van Zijne Majesteit de Koning. Geplande academische seminarsessies zullen ook de toepassing van boeddhistische principes in het moderne leven onderzoeken, met de nadruk op onderwerpen als mindfulness voor gezondheid en welzijn, boeddhistische inzichten over vertrouwen en mondiale partnerschappen, en de impact van boeddhistisch onderwijs op het creëren van een harmonieuze samenleving.

Op 20 mei zullen de activiteiten worden voortgezet in het Conferentiecentrum van de Verenigde Naties, met toespraken van prominente internationale figuren zoals de secretaris-generaal van de VN, de directeur-generaal van UNESCO en de uitvoerend secretaris van ESCAP. Er staat ook een speciale lezing gepland met als thema ‘De boeddhistische manier om vertrouwen en solidariteit op te bouwen’.

De viering bereikt zijn hoogtepunt wanneer Phra Brahmapundit, voorzitter van de Internationale Raad voor de Dag van Vesak, de Bangkok Declaration 2024 aankondigt. Dit zal worden gevolgd door een Dhammayatra en een bloemenprocessie bij Buddha Monthon.

De Internationale Vesak Dag 2024 zal naar verwachting deelnemers van over de hele wereld aantrekken, waardoor de internationale boeddhistische samenwerking en begrip wordt versterkt. Om ervoor te zorgen dat kijkers van over de hele wereld toegang hebben tot de evenementen, worden de ceremonies en discussies live uitgezonden op meerdere platforms. Kijkers kunnen de live-uitzending volgen op NBT, True Vision TNN2 kanaal 784, of via online platforms zoals Facebook op MCU TV LIVE, MCU TV NEWS, MCU TV-CHANNEL; YouTube-kanalen MCU TV, MCU TV LIVE, IBSC CHANNEL; en websites mcu.ac.th, www.icdv.net en tv.mcu.ac.th.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.