Thaise belangengroepen voor cannabis dringen er bij de minister van Volksgezondheid op aan om de criminalisering van cannabis te heroverwegen

Nationaal—

Op 16 mei 2024 dienden de heer Prasitchai Nunual, de secretaris-generaal van het netwerk voor het vormgeven van de toekomst van Thaise cannabis, en vertegenwoordigers uit verschillende sectoren een brief in bij de Thaise minister van Volksgezondheid Somsak Thepsuthin voor heroverweging van de criminalisering van cannabis.

De brief werd voorgelegd aan het ministerie van Volksgezondheid voor overleg over de vraag of cannabis moet worden geherclassificeerd als een verdovende illegale drug of dat er een wetsvoorstel voor cannabiscontrole moet worden aangenomen, aldus Thaise nationale media.

Bovendien hebben de belangengroepen voor marihuana het Thaise Ministerie van Volksgezondheid voorgesteld om openbare statistische en wetenschappelijk feitelijke informatie vrij te geven waarin de voor- en nadelen van cannabis, alcoholische dranken en sigaretten worden vergeleken met een onpartijdige, door het volk gekozen commissie om naar meningen te luisteren en informatie grondig samen te vatten. Dat hebben Thaise nationale media gemeld.

TPN bracht het volledige verhaal rond het voorstel van de Thaise premier om het gebruik van cannabis te criminaliseren en te beperken, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid onder pro-cannabisaanhangers.

De minister van Volksgezondheid maakte publiekelijk bekend dat hij instemde met het gebruik van cannabis voor medische, gezondheids- en economische waarden volgens universele normen. Cannabis mag alleen voor medische doeleinden worden gebruikt en hij heeft het gebruik voor recreatieve doeleinden nooit erkend sinds het voor het eerst werd gelegaliseerd in 2022, zei Somsak.

Ondertussen hebben belangengroepen voor marihuana, van bedrijfsexploitanten tot cannabisgebruikers, brieven ingediend bij de Thaise premier Srettha Thavisin om de hernieuwde lijst van cannabis als verdovend middel te heroverwegen bij volksgezondheidsafdelingen in verschillende provincies, waaronder Chiang Mai, Phuket, Chonburi en Buriram, aldus Thai. nationale media.

De belangengroepen voor marihuana stelden de Thaise regering voor om een ​​cannabiswet op te stellen en een cannabisafdeling op te richten als belangrijkste instantie voor het reguleren van legale cannabis om uniforme normen in het hele land te creëren, zo meldden Thaise nationale media.

Bovendien presenteerden de groepen ook wetenschappelijke onderzoeken naar de voordelen van het gebruik van cannabis en de waarde ervan in de economie, die een enorme som aan inkomsten voor het land genereert. Volgens de Thaise nationale media vroegen de groepen de Thaise regering om over de informatie te beraadslagen alvorens te besluiten cannabis opnieuw aan te bieden als verdovende illegale drug.

Ze suggereerden ook de mogelijkheid van een openbaar referendum of om individuele gebieden, zoals Phuket of Pattaya, te laten beslissen of cannabis in het algemeen legaal moet zijn.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.