Phuket Cannabis Association protesteert en eist dat cannabis niet opnieuw wordt gecriminaliseerd

Phuket -

Exploitanten van de Phuket Cannabis Association kwamen bijeen bij het Phuket Provincial Health Office in Phuket Town om te laten zien dat ze willen dat de Thaise regering cannabis niet opnieuw aanbiedt als illegaal verdovend middel zoals voorgesteld door de Thaise premier, waarbij bezit en gebruik feitelijk door de gemiddelde consument worden verboden.

Onze eerdere verhalen:

Eerder heeft de Thaise premier Srettha Thavisin de verdovende middelen besproken en gepleit voor de herclassificatie van cannabis als een type 5 verdovende illegale drug.

In reactie op de verklaring uitte de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, zijn mening en uitte hij zijn bezorgdheid over de kwesties.

De heer Prasitchai Nunual, de secretaris-generaal van het netwerk voor het vormgeven van de toekomst van Thaise cannabis, reageerde op de verklaring van de Thaise premier over een voorstel voor de herclassificatie van cannabis als een type 5 verdovend middel.

Nu voor de update:

Op donderdag (16 meith) verzamelden zich meer dan 50 mensen op het evenement met papieren waarop stond: 'Cannabis mag niet tot een verdovend middel worden gemaakt.' De leiding over hen was de heer Assadet Nongsang. Er werd een formele brief overhandigd aan de adjunct-directeur van de provincie Phuket, de heer Somsuk Somprateep, met de boodschap om te laten zien dat ze cannabis uit de lijst van verdovende middelen willen houden en om aan te dringen op de Cannabis Act, die in plaats daarvan cannabis als kruid zou reguleren.

De heer Assadet vertelde aan The Phuket Express: “Cannabisexploitanten zijn bezorgd nadat de Thaise premier Srettha Thavisin heeft gepleit voor de herclassificatie van cannabis als een type 5 verdovende illegale drug. Wij schatten dat het land meer dan 100 miljard baht zal verliezen als dit plan doorgaat, en dat duizenden bedrijven en tienduizenden mensen hun baan zullen verliezen. Dit zal gevolgen hebben voor de totale werkgelegenheid en het inkomen van het land. We hebben gewacht op de definitieve hennep- en cannabiswetten waarover al enkele jaren wordt gedebatteerd, maar nu heeft de regering plotseling gezegd dat cannabis weer op de lijst van verdovende middelen zal worden geplaatst, waardoor het weer illegaal wordt en miljoenen mensen van de ene op de andere dag tot criminelen worden gemaakt. We moeten vooruit blijven gaan en niet achteruit. Cannabisbedrijven in heel Thailand zullen alles doen wat in hun macht ligt om vreedzaam tegen dit voorstel te protesteren en met meer rationele compromissen te komen.”

Ondertussen zei de adjunct-directeur van de provincie Phuket, de heer Somsuk, tegen The Phuket Express: “Er zijn minstens 1,500 cannabisexploitanten in Phuket en zij hebben aangegeven dat ze zullen samenwerken om te protesteren tegen het opnieuw illegaal worden van cannabis. We zullen de brief naar het Ministerie van Volksgezondheid sturen om ervoor te zorgen dat zij de stem van het volk horen.”

De Phuket Express merkt op dat dit protest deel uitmaakte van landelijke protesten van cannabisexploitanten in heel Thailand, die verenigd blijven tegen het opnieuw aanbieden van cannabis als verdovend middel.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.