Wetshandhaving in Phuket treedt hard op tegen de internationale drugsring

Phuket-

Bij een aanzienlijk optreden tegen illegale verdovende middelen in Phuket hebben de autoriteiten een Rus en drie Nigerianen aangehouden die drugs in hun bezit hadden ter waarde van ruim vier miljoen baht.

Het Phuket Immigration Office maakte aan de Phuket Express bekend dat ze op woensdag 15 mei vier buitenlandse personen hebben aangehouden op verdenking van drugsgerelateerde zaken. De verdachten worden geïdentificeerd als:

- **Dhr. Denis**, een 38-jarige Russische staatsburger, werd gearresteerd en naar het politiebureau van Wichit vervoerd. Hij wordt beschuldigd van illegaal bezit van categorie 2-medicijnen, met name cocaïne, met de bedoeling deze te verspreiden.

- **Dhr. Ogadinma**, een 41-jarige Nigeriaanse staatsburger, en **Mr. Harison**, een 40-jarige Nigeriaanse staatsburger, werden beiden in hechtenis genomen en naar het politiebureau van Karon gebracht. Ze worden beschuldigd van illegaal bezit van categorie 2-medicijnen, cocaïne, met de bedoeling deze te verkopen.

- **Dhr. Solomon**, een 53-jarige Nigeriaanse staatsburger, werd aangehouden en naar het politiebureau van Chalong gebracht. Hij wordt beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-medicijnen, waaronder crystal methamfetamine en ecstasy, met de bedoeling deze te verkopen, evenals van illegaal bezit van categorie 2-medicijnen, ketamine.

De aanvankelijke arrestatie van de Russische verdachte leidde tot de daaropvolgende arrestatie van de Nigeriaanse individuen. Bij de verdachten werd in totaal 855 ecstasypillen, 470 gram cocaïne en 127.8 gram crystal methamfetamine in beslag genomen.

De operatie van het Phuket Immigration Office heeft een aanzienlijke klap toegebracht aan de drugshandel in de regio, wat hun inzet voor de bestrijding van de illegale drugsdistributie onderstreept.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.