Kamala Taxi Conflict: Lokale chauffeur beboet wegens intimidatie

Kamala, Phuket – De spanningen tussen lokale taxibedrijven en op mobiele apps gebaseerde transportdiensten bereikten deze week, 16 mei 2024, een hoogtepunt in Kamala, wat resulteerde in een lokale taxichauffeur die een boete van 500 Baht kreeg wegens agressief gedrag.

Bij het incident, dat online veel aandacht heeft getrokken nadat een video viraal ging, was de heer Chalermphon betrokken, een 40-jarige taxichauffeur voor mobiele applicaties. Volgens rapporten van The Phuket Express vervoerde de heer Chalermphon op woensdagavond 15 mei een onbekende buitenlandse klant, toen hij werd geconfronteerd met een groep lokale taxichauffeurs.

De confrontatie vond plaats buiten een populaire nachtclub in Kamala, waar de heer Chalermphon was gearriveerd om zijn cliënt op te halen. Vervolgens werd gemeld dat ongeveer drie lokale taxichauffeurs, gestationeerd bij een nabijgelegen taxistandplaats, het voertuig van de heer Chalermphon achtervolgden, waardoor de buitenlandse klant uiteindelijk werd gedwongen om in de regen van boord te gaan en de rit via zijn mobiele app te annuleren.

Als reactie op het incident legde de heer Chalermphon de zaak voor aan de politie van Kamala. De politie kwam onmiddellijk in actie en schakelde de heer Massamee in, een plaatselijke taxichauffeur die naar verluidt als de aanstichter was geïdentificeerd. Na onderzoek werd de heer Massamee beschuldigd van bedreigend gedrag en kreeg hij een boete van 500 Baht.

Dit evenement heeft de voortdurende wrijving tussen traditionele taxidiensten en de snelgroeiende app-gebaseerde alternatieven in de regio benadrukt. De lokale autoriteiten hebben nog geen commentaar gegeven op eventuele maatregelen die kunnen worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.