Crypto Clash: Zweeds/Russische man gearresteerd in Phuket wegens vermeende mishandeling en afpersing

Phuket-

Op 15 mei 2025 rapporteerden immigratiefunctionarissen van Phuket aan de Phuket Express de arrestatie van een verdachte die alleen werd geïdentificeerd als de heer Oleksandr, een 25-jarige man met de Zweeds/Russische nationaliteit.

Hij werd aangehouden op de internationale vertrekterminal van de internationale luchthaven van Phuket en vervolgens naar het politiebureau van Chalong gebracht op beschuldiging van vermeende nachtelijke diefstal.

De arrestatie vond plaats naar aanleiding van een klacht ingediend door een slachtoffer dat alleen werd geïdentificeerd als mevrouw Diera, een 23-jarige Russische staatsburger, die beweerde dat zij op 8 mei, rond 11 uur, een afspraak had gemaakt om de heer Oleksandr te ontmoeten in een villa in Chalong. De bijeenkomst, georganiseerd via Telegram, was bedoeld om 00 baht contant te wisselen voor 25,000 dollar aan cryptocurrency.

Volgens mevrouw Diera hield een handlanger van de heer Oleksandr haar tijdens hun ontmoeting in bedwang en bedekte haar hoofd met een zak, waarna ze haar handen en voeten vastbond. Ze zei dat ze werd gedwongen extra geld over te maken en fysiek werd mishandeld. Nadat ze het wachtwoord van haar mobiele telefoon had onthuld, liet ze de verdachten zien dat er geen saldo meer op haar online bankrekening stond. De verdachten waren er nog steeds niet blij mee en eisten dat ze meer geld zou vinden.

Onder dwang nam ze contact op met een vriend, die vervolgens nog eens 104,546 baht aan meneer Oleksandr overhandigde. Ze werd zonder schade vrijgelaten, maar koos er, ondanks dreigementen van de verdachten om dit niet eerder te doen, voor hulp naar de politie te gaan. De politie slaagde erin één van de verdachten met succes op te sporen.

De heer Oleksandr heeft de autoriteiten laten weten dat zijn handlanger Thailand is ontvlucht. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen deze tweede verdachte, die nog steeds op vrije voeten is, en de politie werkt naar verluidt samen met de internationale autoriteiten om te proberen deze verdachte voor de rechter te brengen.

De heer Oleksandr heeft op het moment van schrijven geen verklaringen vrijgegeven over zijn eigen rol in de vermeende misdaad of een pleidooi.

Gerelateerde artikelen:

Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Vijf buitenlandse verdachten worden vastgehouden nadat ze naar verluidt betrokken waren bij een afpersingspoging op een Russisch echtpaar vanwege cryptovaluta.

Verscheidene individuen werden veroordeeld voor het bedreigen van een mede-Russisch echtpaar en het dwingen van hen tot het overmaken van 30 miljoen baht aan cryptocurrency.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.