Snorkelen en duiken zijn niet beschikbaar in het Phi Phi National Park in Krabi

Krabi-

Het Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park in Krabi heeft op veel eilanden een tijdelijke sluiting aangekondigd voor snorkelen en duiken vanwege koraalverbleking.

De aankondiging werd op maandag 13 mei gepubliceerdth). De aankondiging wordt van kracht vanaf donderdag 16 meith) tot nader order. Het nationale park vertelde de Phuket Express dat er na een onderzoek in het nationale parkgebied aanwijzingen waren voor een toename van ernstige koraalverbleking rond veel eilanden.

Eilanden waarvoor tijdelijk gesloten zal zijn Snorkelen zijn:

  1. Kai Island (Chicken Island) in het noorden, oosten en westen (Kang Kao Bay/Bat Bay)
  2. Poda-eiland in het noorden, en Pu Ya Bay
  3. Dang Island (Red Island), Railay Bay (Bird Nest Island of Happy Island)
  4. Yawasam-eiland

Eilanden waarvoor tijdelijk gesloten zal zijn scuba duiken zijn:

  1. Yawasam-eiland

Gerelateerde artikelen:

Het Sirinat National Park heeft de tijdelijke sluiting aangekondigd van een eiland in Thalang nadat de zeewatertemperatuur is gestegen, wat koraalverbleking heeft veroorzaakt.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft de sluiting aangekondigd van twaalf nationale mariene parken als reactie op een kritieke koraalverblekingscrisis die wordt toegeschreven aan de hogere zeetemperaturen als gevolg van het klimaatfenomeen El Niño.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.