Zes Patong-transgenders beboet na aanval op transgender uit Pattaya

Patong/Pattaya:

Een confrontatie waarbij zes personen betrokken waren, resulteerde in een boete van 1,000 baht die elk werd opgelegd na een woordenwisseling met een transgender Thaise toerist uit Pattaya aan Bangla Road, Patong.

Het incident, dat op dinsdag 14 mei werd vastgelegd in een wijdverspreide video op sociale media, vond plaats om ongeveer 3 uur buiten een onbekend lokaal etablissement in Phuket.

Kolonel Chalermsak Hernsawat, hoofd van de politie van Patong, heeft deze informatie aan de Phuket Express verstrekt.

De betrokken personen, die allemaal werkzaam zijn op Bangla Road, werden ontboden op het politiebureau van Patong. Zij kregen boetes voor het aangaan van een geschil en het veroorzaken van overlast in de openbare ruimte. De toerist uit Pattaya, die het onderwerp was van de aanval, heeft nog geen formele klacht ingediend bij de autoriteiten en zou uit Phuket zijn vertrokken.

De Phuket Express heeft erkend dat de politie van Patong details heeft achtergehouden over de identiteit van de zes personen en de omstandigheden die tot de woordenwisseling hebben geleid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.