Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Phuket verkozen tot beste toeristische bestemming ter wereld, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 6 mei tot en met zondag 12 mei 2024

  1. Maandag 6 mei werd een Russische man gearresteerdth) in Phuket nadat hij werd aangetroffen terwijl hij illegaal online aan het werken was.

Agenten kregen van een bezorgde goede burger de melding dat een buitenlander illegaal massages aan het verstrekken was via Instagram en Whatsapp.

2. Een man werd doodgeschoten terwijl hij met zijn vriend aan het jagen was in een bos in Karon. Hij beweerde dat hij zijn vriend voor een muishert had aangezien.

Hij was op een heuvel toen hij boven de heuvel rode ogen zag waarvan hij dacht dat die van een muizenhert waren.

3. Het Sirinat National Park heeft de tijdelijke sluiting aangekondigd van een eiland in Thalang nadat de zeewatertemperatuur is gestegen, wat koraalverbleking heeft veroorzaakt.

Hoge watertemperaturen zorgen ervoor dat koralen hun algen verdrijven, hun kleur verliezen en vervolgens wit worden.

4. Minister verbonden aan het kabinet van de premier heeft gemeld dat internationale media Phuket de beste toeristische bestemming ter wereld voor 2024 hebben genoemd.

Phuket fungeert als een voorbeeldig model van toerisme dat niet alleen de welvaart van het land vergroot, maar ook gemeenschapsinkomsten genereert en de staatsinkomsten verhoogt via belastingen, die kunnen worden geherinvesteerd in de verdere ontwikkeling van het land, aldus de Thaise regering.

5. Een half Britse, half Thaise man werd in Bangkok gearresteerd nadat hij naar verluidt een lasterlijke recensie online had geplaatst op een Italiaans restaurant in Thalang na een toegangsgeschil.

Het restaurant ontdekte later dat het aantal sterren in Google-restaurantrecensies aanzienlijk was afgenomen. De man zou meerdere negatieve neprecensies onder verschillende accounts hebben geplaatst en vrienden hebben aangemoedigd om het restaurant te ‘reviewen’.

6. Tijdens een recente inspectie in Patong, Phuket, onder leiding van vice-minister van Binnenlandse Zaken Chada Thaiset, werd ontdekt dat 19 hotels illegaal zouden opereren zonder de benodigde vergunningen.

De heer Chada drong er bij iedereen die met problemen wordt geconfronteerd op aan om deze te melden aan de bevoegde overheidsinstanties, waarmee hij de inzet bevestigde om Thaise beroepen te beschermen tegen buitenlandse overnames.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.