Kratom-sapverkoper gearresteerd in Rassada

Phuket-

Een Kratom-sapverkoper werd gearresteerd in een plaatselijke supermarkt in Samkong, Rassada.

Een team van Phuket-functionarissen van het Mueang Phuket District Office heeft een inval gedaan in een plaatselijke supermarkt in Soi Samkong. De inval kwam nadat ze klachten hadden ontvangen van bezorgde burgers dat kratomsap zou worden verkocht aan jongeren en studenten.

Ze arresteerden de eigenaar van de supermarkt, die door ambtenaren alleen werd geïdentificeerd als een Thaise man, 51 jaar oud. Bij hem werden 29 flessen kratomsap in beslag genomen, wat in totaal ongeveer 38 liter was.

De verdachte werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht.

Ambtenaren waarschuwen lokale kruideniers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap geen ingrediënt mag zijn of gemengd mag worden met ander voedsel of sap dat te koop is. Zelfs puur Kratom-sap in een fles mag dus niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten. Kratom werd in 2021 gedecriminaliseerd, maar het is niet bedoeld om te worden gemengd in verdovende cocktails; alleen het gebruik van het blad is technisch legaal.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

De Phuket Express merkte op dat hoestsiroop samen met Kratom een ​​van de vier ingrediënten is die onder lokale tieners worden gebruikt om een ​​cocktailmedicijn te maken dat plaatselijk bekend staat als 4X100 ('See Koon Roi').

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.