Maya Bay in Thailand staat op de 5e plaats van de beste stranden ter wereld, Pattaya Beach op de 12e plaats

nationaal —

De prachtige Maya-baai van Thailand op het eiland Phi Phi is door Beach Atlas, een Britse website, uitgeroepen tot het vijfde beste strand ter wereld.

De Golden Beach Awards 2024, die de top 100 van stranden wereldwijd rangschikt, was volgens Beach Atlas gebaseerd op stemmen van reizigers, fotografen en influencers over de hele wereld. Er wordt rekening gehouden met factoren als natuurlijke schoonheid, klassieke aantrekkingskracht, nachtleven, levensstijl, gemeenschapswaarde, biodiversiteit en culturele betekenis.

Dit jaar heeft Bora Bora Beach in Frans-Polynesië de eerste plek veiliggesteld. Ondertussen heeft Maya Bay in de provincie Krabi, Zuid-Thailand, de vijfde plek veiliggesteld, na het strand van Copacabana in Brazilië.

Naast Maya Bay staan ​​er ook nog twee andere stranden in Thailand op de lijst, waaronder Pattaya Beach in Chonburi en Railay Beach in Krabi, die respectievelijk op de 12e en 66e plaats staan.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.