Volksgezondheid heeft een stijging van het aantal sterfgevallen door hitteberoerte aangekondigd, met 61 sterfgevallen

PERSBERICHT:

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een alarmerende stijging aangekondigd van het aantal sterfgevallen als gevolg van een hitteberoerte, met 61 sterfgevallen dit jaar, vergeleken met 37 vorig jaar. Adjunct-directeur-generaal van het Department of Disease Control, dr. Apichart Vachiraphan, meldde dat de noordoostelijke regio het meest te lijden had, met 33 doden, gevolgd door 13 in de centrale en westelijke regio's en 10 in het noorden.

Hoewel hij zijn bezorgdheid uitte over de algehele situatie, merkte Dr. Apichart echter op dat veel slachtoffers reeds bestaande gezondheidsproblemen hadden, regelmatig alcohol gebruikten en buitenshuis werkten.

Ondanks het begin van seizoensregens blijft het risico op een hitteberoerte hoog in veel gebieden waar de temperaturen nog steeds hoog zijn. Een hitteberoerte kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder orgaanfalen en overlijden. Symptomen zijn onder meer gebrek aan zweet ondanks een rode huid, snelle hartslag, hoofdpijn, duizeligheid, verwarring en bewusteloosheid. Onmiddellijke actie is van cruciaal belang voor degenen die deze symptomen vertonen, te beginnen met een snelle afkoeling van het lichaam voordat medische hulp wordt ingeroepen.

De autoriteiten dringen er bij het publiek op aan preventieve maatregelen te nemen tegen een hitteberoerte. Aanbevelingen zijn onder meer het vermijden van buitenactiviteiten tussen 11 en 3 uur, gehydrateerd blijven en cafeïne, alcohol en suikerhoudende dranken vermijden. Het dragen van losse kleding en het regelmatig nemen van een schaduwpauze worden ook ten zeerste aanbevolen voor degenen die buitenshuis werken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.