Thailand's stranden om te bezoeken in mei

Khanom Beach ligt in het Hat Khanom - Mu KoThale Tai National Marine Park, Nakhon Si Thammarat

PERSBERICHT:

De strandbestemmingen van Thailand zijn populair onder reizigers over de hele wereld vanwege hun doorschijnende zeeën, witte zandstranden en ongerepte eilanden, maar ook vanwege de sporten en activiteiten. Bij het plannen van een strandvakantie in Thailand is het echter belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende kanten van het schiereiland verschillend weer hebben.

In de maand mei is het weer in de Golf van Thailand vaak mooi en zonnig, terwijl de Andaman Zee wordt beïnvloed door het natte seizoen. Het Thaise Department of National Parks, Wildlife, and Plant Conservation heeft verschillende nationale mariene parken aanbevolen die goed zijn om in mei te bezoeken:

– Khao Sam Roi Yot National Park, gelegen aan de kust van de provincie Prachuap Khiri Khan;
– Khao Laem Ya – Nationaal park Mu Koh Samet, Rayong;
– Mu Koh Chang Nationaal Park, Trat;
– Mu Koh Ang Thong Nationaal Park, Surat Thani;
– Mu Koh Chumphon Nationaal Park, Chumphon;
– Hat Khanom – Nationaal park Mu Koh Thale Tai, Nakhon Si Thammarat.

Het weer kan echter soms onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek de weersvoorspelling te controleren en op eventuele waarschuwingsvlaggen op de stranden te letten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.