Sluiting van 12 nationale mariene parken aangekondigd na koraalverbleking als gevolg van verhoogde zeetemperaturen

PERSBERICHT:

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft de sluiting aangekondigd van twaalf nationale mariene parken als reactie op een kritieke koraalverblekingscrisis die wordt toegeschreven aan de hogere zeetemperaturen als gevolg van het klimaatfenomeen El Niño.

De sluitingen, waaronder prominente parken zoals Mu Koh Chang en Ao Phang Nga, zijn geïmplementeerd om verdere schade aan de koraalecosystemen te voorkomen, die in april aanzienlijke tekenen van verbleking begonnen te vertonen. De verwachting is dat de toestand tot juli zal aanhouden.

Ambtenaren, waaronder minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Pol. Generaal Patcharawat Wongsuwan en plaatsvervangend directeur-generaal van het Department of Marine and Coastal Resources, Chidchanok Sukmongkol, zijn actief betrokken geweest bij het inschatten van de schade.

Uit rapporten blijkt dat de Golf van Thailand te maken heeft met ernstiger verblekingseffecten, waarbij 50% van de koraalriffen is aangetast, vergeleken met 20% in de ondiepere wateren van de Andaman Zee. De milieukwestie heeft de aandacht getrokken van zowel mariene experts als het publiek, wat heeft geleid tot een groter bewustzijn en grote bezorgdheid over de duurzaamheid van de mariene biodiversiteit in de regio.

Volgens Pol. Generaal Patcharawat, de sluiting van de parken maakt deel uit van een alomvattende strategie die is ontworpen om de riffen essentiële hersteltijd te geven van thermische stress, die tot aanzienlijke koraalschade heeft geleid. Deze sluitingsperiode stelt ambtenaren ook in staat langetermijnoplossingen te bedenken voor dit hardnekkige milieuprobleem.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Gerelateerd artikel:

Het Sirinat National Park heeft de tijdelijke sluiting aangekondigd van een eiland in Thalang nadat de zeewatertemperatuur is gestegen, wat koraalverbleking heeft veroorzaakt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.