Thaise vorsten nemen deel aan de koninklijke ploegceremonie, ter ere van boeren en traditie

Nationaal—

Op 08 mei 27 om 10:2024 uur namen Zijne Koninklijke Majesteit de Koning en Hare Koninklijke Majesteit de Koningin deel aan de Koninklijke Ploegceremonie 2024 in Sanam Luang, Bangkok.

De Koninklijke Ploegceremonie of Phuetcha Mongkhon in het Thais is een eeuwenoude ceremonie gericht op het stimuleren van het moreel en het aanmoedigen van boeren, waardoor hun belang voor de Thaise economie wordt benadrukt. Het wordt officieel vertaald als het Oogstfeest.

Het Oogstfeest wordt al sinds de oudheid beoefend en dateert uit het Sukhothai-tijdperk. Gedurende die tijd ploegde de koning niet persoonlijk het veld, maar zat hij alleen de ceremonie voor.

In het Ayutthaya-tijdperk zat de koning de ceremonie niet voor zoals in het Sukhothai-tijdperk, maar voerde hij drie dagen lang in stilte meditatie uit, waarbij hij Chao Phraya Chanthakuman aanstelde als zijn vertegenwoordiger om de troonsafstand uit te voeren, een praktijk die voortduurde tot het einde van het Ayutthaya-tijdperk. .

Tijdens het Rattanakosin-tijdperk werd het Oogstfestival beoefend sinds het bewind van koning Rama I. De persoon die de ceremonie uitvoerde, werd echter veranderd in Chao Phraya Ploetphai.

Tijdens de regering van koning Rama IV was het zeer verheugd dat er tot op heden aanvullende ceremonies konden plaatsvinden, waarbij monniken bij alle ceremonies betrokken waren.

Wat de ceremonie van vandaag betreft, aten de koeien gras en dronken ze water en sterke drank. De voorspelling is dat de oogst dit jaar relatief overvloedig zal zijn.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.