Brits-Thaise man gearresteerd nadat hij restaurant Phuket zou hebben belasterd

Phuket -

Een half Britse, half Thaise man werd in Bangkok gearresteerd nadat hij naar verluidt een lasterlijke recensie online had geplaatst op een Italiaans restaurant in Thalang na een toegangsgeschil.

De politie van de Crime Suppression Division (CSD) vertelde de pers op donderdag (9 mei).th) arresteerden ze Q-verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Alexander, 21, met de Thaise nationaliteit (Britse etniciteit).

Hij werd gearresteerd in een condominium in Bang Kho Laem, Bangkok. De arrestatie volgt op de uitvaardiging van een arrestatiebevel door de provincie Phuket op 23 augustusrd, 2023. Hij wordt ervan beschuldigd valse informatie in een computersysteem te hebben geïmporteerd, wat schade aan een ander kan veroorzaken.

Volgens de politie woonde de heer Alexander midden 2022 in een appartement in Sakoo. Hij had een vermeend geschil met een eigenaar van een Italiaans restaurant over de ingang van zijn accommodatie. Het condominium waar hij woonde was gemakkelijk te betreden via het restaurant.

De toegang tot het restaurant was echter alleen voor hun klanten en anderen die naar binnen wilden, moesten toegangsgeld betalen of een alternatieve ingang gebruiken. De restauranteigenaar vroeg de heer Alexander om de alternatieve ingang te gebruiken, wat Alex boos maakte, die ook weigerde meer te betalen voor toegang tot de gemakkelijkere ingang.

Het restaurant ontdekte later dat het aantal sterren in Google-restaurantrecensies aanzienlijk was afgenomen. Vroeger kregen ze 4.9 van de 5 sterren, maar daarna daalden ze naar slechts 3.1. Ze ontdekten dat de heer Alexander naar verluidt meerdere recensies met één ster had gegeven. Hij zou ook opmerkingen over het restaurant hebben achtergelaten met valse informatie, waardoor de reputatie van het restaurant werd belasterd en beschadigd. Veel van zijn vrienden deden hetzelfde als hij door valse, negatieve recensies achter te laten, aldus de politie.

De heer Alexander heeft de beschuldiging echter ontkend en gezegd dat hij op het moment van schrijven niets verkeerds heeft gedaan. Hij werd voor verdere behandeling teruggebracht naar het politiebureau van Sakoo.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.