Vicepremier Anutin uit zijn zorgen over het voorstel om cannabis opnieuw te classificeren als een illegale verdovende drug in Thailand

Nationaal—

Op 10 mei 45 om 9 uur maakte de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, publiekelijk melding van het geval van een voorstel om cannabis opnieuw te classificeren als een illegale verdovende drug type 2024.

Eerder heeft de Thaise premier Srettha Thavisin de verdovende middelen besproken en gepleit voor de herclassificatie van cannabis als een type 5 verdovende illegale drug.

In reactie op de verklaring van Srettha uitte Anutin zijn mening dat het Thaise ministerie van Volksgezondheid, om cannabis opnieuw te classificeren als een verdovend middel, verder onderzoek moest doen, aangezien de decriminalisering van cannabis oorspronkelijk was aangekondigd door de Nationale Commissie voor Preventie en Onderdrukking van Narcotica in het vorige jaar. regering in 2022.

Cannabis had duidelijke redenen voor decriminalisering door de vorige regering toen Anutin minister van Volksgezondheid was, maar er werden geen wettelijke regels gevolgd om het gebruik van cannabis te controleren. Anutin had de wettelijke voorschriften voorgesteld die de eerste agenda in het parlement had aangenomen, maar de tweede agenda werd niet aangenomen. Anutin vertelde het publiek naar verluidt dat het niet aannemen van regelgeving voor marihuana gebaseerd was op politiek en niet op logica of gezondheidsredenen.

Sinds De eerste keer dat cannabis werd gedecriminaliseerd, werden meer dan 6,000 veroordeelden op grond van cannabisgerelateerde aanklachten vrijgelaten, onder wie enkele traditionele artsen en patiënten die cannabis gebruikten voor medische en gezondheidsdoeleinden.

Anutin voegde eraan toe dat als cannabis opnieuw gecriminaliseerd zou worden, artsen van het Volksgezondheidsministerie peer-reviewed medisch bewijs zouden moeten overleggen dat duidelijk uitlegt wat er sinds 2022 is veranderd en waarom cannabis weer een verdovend middel zou moeten zijn, en dat ze beslissingen niet mogen baseren op politieke of persoonlijke kwesties. morele, religieuze en ethische opvattingen.

Anutin vroeg zich ook af of het verstandig was om mensen die geen andere misdaad hadden begaan weer in de gevangenis te zetten vanwege cannabisgebruik. Miljoenen mensen, merkt TPN op, kweken nu naar verluidt thuis cannabis en als de plant weer een verdovend middel zou worden, zouden ze allemaal meteen criminelen worden, met het risico op hoge boetes en gevangenisstraffen.

Of de resolutie om van cannabis weer een verdovend middel te maken nu aangenomen wordt of niet, het zou in overeenstemming zijn met de Thaise wetten, zei Anutin., en niet op de mening of de politiek van één persoon.

Thaise nationale media vroegen Anutin of de herclassificatie van cannabis tot verdovende drug de populariteit van de Bhumjaithai-partij zou beïnvloeden of niet (Anutin is de leider van deze partij, die de decriminalisering van cannabis als hun belangrijkste platform in 2022 heeft gepromoot).

Anutin onthulde publiekelijk dat de partijleden deden wat ze beloofden om het gebruik van cannabis te decriminaliseren. Het was echter de huidige regering die beleidsmaker was.

De Bhumjaithai-partij werd verraden door de regering en de mensen werden zwaar getroffen, merkte Anutin op.

Anutin vertelde het publiek dat de partij de regering zou informeren dat cannabis voordelen boven nadelen had, gebaseerd op logica en informatie.

Het is duidelijk dat elke weg om van cannabis weer een illegaal verdovend middel te maken in Thailand een zeer hobbelige weg zal zijn met hartstochtelijke gevoelens en argumenten van alle kanten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.