Thailand verwelkomt tot nu toe ruim 12.5 miljoen buitenlandse toeristen in 2024, goed voor een omzet van 605 miljard baht

Nationaal—

Op 7 mei 2024 maakte het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport publiekelijk statistieken bekend van inkomende buitenlandse toeristen van 1 januari tot 5 mei 2024, met een totaal van 12,588,825 bezoekers, wat een toerisme-inkomen van 605 miljard baht genereerde.

De top vijf van nationaliteiten bestond uit Chinese toeristen met 2,461,620 bezoekers, Maleisische toeristen met 1,634,388, Russische toeristen met 784,550, Koreaanse toeristen met 704,427 en Indiase toeristen met 677,783, volgens het Ministerie van Toerisme en Sport.

Gedurende de afgelopen week, van 29 april tot 5 mei, telde Thailand echter in totaal 639,822 inkomende buitenlandse toeristen. Het aantal daalde met 12,419 of 1.9% vergeleken met de week ervoor. Er werd gemeld dat het aantal dagelijkse gemiddelde buitenlandse bezoekers 91,403 bedroeg.

Het Ministerie van Toerisme en Sport verwachtte dat het aantal buitenlandse toeristen verder zou afnemen naarmate Thailand het laagseizoen inging. De Thaise regering promootte het toerisme in Thailand, zoals het visumvrijstellingsbeleid, echter naar verschillende landen, waaronder China, uitbreiding van de visumvrijstellingsrechten voor reizen van maximaal 60 dagen naar Rusland.

Onlangs heeft het Thaise kabinet de verlenging van de visumvrije toegang van 30 dagen voor Indiase en Taiwanese bezoekers tot 11 november 2024 goedgekeurd.

Volgens het ministerie van Toerisme en Sport zouden de visumvrijstelling en visumverlenging mogelijk het vertrouwen bij buitenlandse toeristen vergroten, reismaatregelen vergemakkelijken en het aantal luchtvaartmaatschappijen vergroten. actief naar Thailand.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.