Eiland in Phuket tijdelijk gesloten omdat kokend zeewater koraalverbleking veroorzaakt

Phuket-

Het Sirinat National Park heeft de tijdelijke sluiting aangekondigd van een eiland in Thalang nadat de zeewatertemperatuur is gestegen, wat koraalverbleking heeft veroorzaakt.

Het hoofd van het Sirinat National Park in Sakoo, de heer Watchara Songseeon, vertelde de Phuket Express op woensdag (8 mei) over de sluitingth). De intense hitte van deze zomer heeft de temperatuur van het zeewater in veel gebieden doen stijgen, waaronder op het Pling-eiland in het nationale parkgebied. Een groot deel van het koraal rond het eiland bestaat uit ondiep koraal dat is blootgesteld aan de zon en de temperatuur die wijdverbreide verbleking veroorzaakte.

Het nationale park heeft opdracht gegeven om het eiland vanaf nu tijdelijk te sluiten voor toerisme totdat de situatie is opgelost. De tijdelijke sluiting is bedoeld om meer verbleking door toeristische activiteiten te voorkomen en om het koraal en de omgeving te laten herstellen.

De Phuket Express merkte op dat de warme of hete watertemperatuur een factor is die koraalverbleking kan veroorzaken. Hoge watertemperaturen zorgen ervoor dat koralen hun algen verdrijven, hun kleur verliezen en vervolgens wit worden.

De Phuket Express merkte op dat Pling Island een klein, prachtig eiland is aan het einde van het Nai Yang-strand, ten noorden van Phuket.

Pling betekent in het Thais bloedzuiger. Vroeger waren er veel bloedzuigers op het eiland. Dus de lokale bevolking gaf hun naam aan het eiland.

Als het water laag is, kunnen mensen vanaf het Nai Yang-strand langs de zandduinen naar het eiland lopen. Het Pling-eiland is ook de signatuur van het subdistrict Sakoo.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.