Maya Bay in Krabi behaalde de vijfde plaats in de Golden Beach Award 2024

PERSBERICHT:

BeachAtlas, een Britse startup die gespecialiseerd is in strandgerelateerde informatie, heeft de resultaten bekendgemaakt van de Golden Beach Award 2024, waarin de top 100 stranden wereldwijd worden gepresenteerd.

Het Thaise Maya Bay behaalde een opmerkelijke vijfde plaats, vlak achter Bora Bora in Frans-Polynesië, Boulders Beach in Zuid-Afrika, Waikiki Beach in de VS en Copacabana in Brazilië, die respectievelijk de top vier posities veiligstelden.

Maya Bay staat bekend om zijn kristalheldere turquoise water, dramatische kliffen en ongerepte witte zandstranden. De baai kreeg internationale bekendheid door zijn verschijning in de film 'The Beach', met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, waardoor het een gewilde bestemming is voor toeristen over de hele wereld. Dit jaar werd een breed scala aan selectiecriteria voor de prijzen geïntroduceerd, waaronder de natuurlijke schoonheid van het strand, de bijdrage ervan aan lokale gemeenschappen en de culturele betekenis.

De ranglijst belichtte ook andere Thaise stranden, waarbij Pattaya Beach de twaalfde plek veiligstelde en Railay West Beach op de zesenzestigste plaats. De opname van diverse criteria maakte dit jaar een uitgebreide evaluatie mogelijk, waarbij een breed scala aan stranden werd geprezen vanwege hun unieke kwaliteiten en aantrekkingskracht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.