Verkoper gearresteerd wegens verkoop van e-sigaretten op Karon Beach

Karon-

Een Thaise verkoper werd gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van e-sigaretten op Karon Beach.

Ambtenaren van het Mueang Phuket District Office vertelden de Phuket Express dat op donderdag (2 mei.)nd) arresteerden ze een 47-jarige Thaise man op Karon Beach. Bij hem werden 31 sets e-sigaretten in beslag genomen. De naam van de verdachte werd echter verborgen gehouden door districtsfunctionarissen van Phuket.

De arrestatie kwam nadat agenten online klachten hadden ontvangen van bezorgde burgers. Zowel Thaise als migrantenverkopers zouden E-sigaretten verkopen in de buurt van het strand, wat volgens de tipgevers het gezinsvriendelijke imago van Phuket schaadt.

De verdachte werd naar het politiebureau van Karon gebracht waar hij werd beschuldigd van het overtreden van het verbod op de verkoop van elektronische sigaretten en vloeibare vapenproducten, evenals van het illegale bezit van goederen die onbelast, beperkt of verboden zijn.

E-sigaretten en vapen zijn illegaal in Thailand sinds het harde optreden van de toen regerende militaire junta in 2014. In de praktijk is het gebruik van vapen de afgelopen jaren echter aanzienlijk gestegen, vooral onder Thaise jongeren.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.