De Thaise premier schetste een strategie om Thailand om te vormen tot een economie met hoge inkomens, waarbij de nadruk ligt op buitenlandse investeringen

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft de strategie van de Thaise regering uiteengezet om Thailand om te vormen tot een economie met hoge inkomens, waarbij de nadruk ligt op het aantrekken van buitenlandse investeringen en het implementeren van projecten die de levenskwaliteit van de burgers verbeteren. Tijdens een toespraak op een Pheu Thai Party-evenement benadrukte Srettha de proactieve benadering van de regering bij het aanpakken van nationale kwesties sinds haar aantreden.

Tijdens het evenement met als thema ‘10 maanden zonder wachten, vooruit om 10 op 10 te bereiken’ besprak Srettha de verbetering van het waterbeheer om overstromingen te beperken, nieuwe strategieën om de onrust in het diepe zuiden aan te pakken, maatregelen om het toerisme te stimuleren door grenzen te openen, en manieren om de prijzen van landbouwproducten te reguleren om nevelvervuiling tegen te gaan.

De premier ging ook in op de voortdurende inspanningen van de regering om de schuldenlast van mensen te verlichten, waarbij hij nota nam van recente successen, zoals de overeenkomst van commerciële banken om de minimale retailrente (MRR) voor leningen gedurende zes maanden met 25 basispunten te verlagen.

Pheu Thai-leider Paetongtarn Shinawatra, die ook op het evenement sprak, verdedigde het besluit om een ​​coalitieregering te vormen en bekritiseerde de onafhankelijkheid van de Bank of Thailand, die zij omschreef als een obstakel voor het oplossen van economische problemen. Ze uitte echter haar optimisme dat de huidige regering het fortuin van het land vóór de volgende verkiezingen zou kunnen verbeteren.

Paetongtarn heeft ook de recente herschikking van het kabinet geprezen en beschouwd als een positieve stap voorwaarts. Ze bevestigde ook opnieuw de inzet van de partij om haar beleidsdoelstellingen na te streven, en gaf uitdrukking aan haar vastberadenheid om aanzienlijke vooruitgang te boeken op verschillende gebieden om de economische positie van Thailand op het wereldtoneel te versterken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.