Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor zomerstormen en hoge hitte in de komende 24 uur

Nationaal—

Op 4 mei 2024 voorspelde de Thaise Meteorologische Afdeling de weersomstandigheden voor de komende 24 uur.

In de komende 24 uur zou een lage atmosferische druk als gevolg van de hitte het bovenste deel van Thailand bedekken. Deze toestand zou ervoor zorgen dat Thailand tijdens de middag over het algemeen warm tot zeer heet weer zou ervaren met een heldere hemel.

Burgers werd geadviseerd om voor hun gezondheid te zorgen door langdurige buitenactiviteiten te vermijden en voldoende water te drinken.

De westelijke windgolf uit Myanmar trekt over de noordelijke bovenste regio en de noordoostelijke bovenste regio, in combinatie met de zuidoostelijke wind en zuidenwind die het bovenste deel van Thailand bestrijken, zouden in deze gebieden tot zomerstormen leiden. Deze stormen kunnen bestaan ​​uit onweersbuien, harde wind en hagelbuien.

Burgers moeten zich bewust zijn van de gevaren van onweer, harde wind en hagelbuien, evenals van de gevaren van blikseminslagen die zich kunnen voordoen. Bovendien werd tijdens de stormen geadviseerd om niet buiten te verblijven, onder grote bomen, zwakke constructies en niet-duurzame reclameborden. Boeren moeten zich voorbereiden en voorzorgsmaatregelen nemen om schade aan gewassen te voorkomen.

Wat betreft de noordoostelijke wind die de Andaman Zee bedekt, terwijl de zuidoostelijke wind de Golf van Thailand en de zuidelijke regio bedekt, kan de zuidelijke regio nog steeds te maken krijgen met enkele onweersbuien. Vissers moeten het varen in gebieden met onweer vermijden.

Wat de luchtkwaliteit betreft, zouden de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio's, inclusief het grootstedelijk gebied van Bangkok, kleine stofdeeltjes, PM 2.5, op gematigde tot hoge niveaus verzamelen. Dit was te wijten aan de zwakke winddekking en slechte luchtventilatie in deze gebieden.

Eerder, op 3 mei, berichtten de Thaise nationale media over zomerstormen die meerdere provincies in het noorden en noordoosten van Thailand troffen.

In Uttaradit zorgden de sterke wind en zware regen ervoor dat veel districten beschadigd raakten doordat reclameborden, elektriciteitspalen, bomen en andere zwakke constructies instortten. Bovendien viel in de hele stad tijdelijk de elektriciteit uit.

De zomerstorm in Uttaradit veroorzaakte aanzienlijke schade aan het Uttaradit-ziekenhuis en patiënten werden onmiddellijk geëvacueerd naar onaangetaste verdiepingen.

In Nong Bua Lamphu werden naar verluidt meer dan 750 huishoudens in vier districten getroffen door hagelbuien. Relevante instanties hebben onmiddellijk actie ondernomen om de slachtoffers dienovereenkomstig te helpen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.