Britse man gearresteerd op de luchthaven van Phuket nadat cocaïne in paspoort werd gevonden

Phuket-

Op donderdag 2 mei werd een Brits onderdaan op de internationale luchthaven van Phuket aangehouden wegens het bij zich hebben van cocaïne.

De persoon, later door Phuket Immigration geïdentificeerd als Jamie Louis Swain, 29 jaar oud, werd omstreeks 7 uur aangehouden bij de internationale aankomstterminal.

Immigratiefunctionarissen ontdekten 0.42 gram cocaïne, verborgen in een klein plastic zakje in zijn paspoort.

Daaropvolgende tests door de relevante autoriteiten bevestigden dat het om cocaïne ging. De heer Swain werd vervolgens naar het politiebureau van Sakoo begeleid, waar hij werd aangeklaagd voor de invoer en het bezit van een verdovend middel van categorie 2. Het is belangrijk op te merken dat op grond van de Thaise Narcoticawet het importeren van cocaïne in het land kan resulteren in een maximale gevangenisstraf van twintig jaar tot levenslang, samen met een aanzienlijke boete.

Het bezit van cocaïne is ook een ernstig misdrijf, dat kan leiden tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf of een boete, of beide, ondanks de relatief kleine hoeveelheid die bij de heer Swain is ontdekt.

Vanaf de laatste updates heeft de heer Swain geen openbare verklaringen afgelegd over de beschuldigingen.

Jamie Louis Swain, de Britse staatsburger die werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket, is naar verluidt 29 jaar oud en komt uit Enfield, Noord-Londen. Hij arriveerde in Phuket met een vlucht van Etihad Airways op de avond dat hij werd gearresteerd en plannen had voor een vakantie.

Er is geen gedetailleerde openbare informatie beschikbaar over zijn achtergrond of reisgeschiedenis na dit incident. Er wordt ook opgemerkt dat hij verbaasd leek en naar verluidt begon te trillen en te vloeken toen de cocaïne in zijn paspoort werd gevonden, wat leidde tot verdere inspecties en zijn daaropvolgende arrestatie.

Dit is niet het eerste incident waarbij een toerist op de luchthaven van Phuket aankwam met cocaïne in zijn paspoort, aangezien een soortgelijk incident plaatsvond met een Australisch staatsburger, zoals hieronder te zien is, in november 2023. Die verdachte ontkende dat de tas van hem was en zei dat hij nog nooit in zijn leven drugs had gebruikt en beweerde, zonder bewijs, dat hij in de val was gelokt.

Gelijkaardig incident:

Een 26-jarige Australische man werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij arriveerde en zijn paspoort overhandigde aan agenten met cocaïne erin.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.