Amerikaanse man gearresteerd wegens diefstal en vermeende mishandeling van Thaise vrouw in Phuket

Phuket-

Een Amerikaanse man, alleen geïdentificeerd als de heer Ali, 36 jaar oud, werd op vrijdag 3 mei om ongeveer 11 uur aangehouden door immigratieambtenaren van Phuket.

De arrestatie vond plaats op de parkeerplaats van een warenhuis in Wichit, Phuket. Deze actie volgde op een rapport aan de politie van Chalong waarin werd beweerd dat de heer Ali op 24 april diefstal en mogelijk mishandeling had gepleegd tegen een Thaise vrouw in Chalong.

Vervolgens werd hij naar het politiebureau van Chalong gebracht waar hij werd aangeklaagd wegens nachtelijke diefstal. Er werd echter niet expliciet melding gemaakt van de vermeende mishandeling door de agenten. Opgemerkt wordt dat de heer Ali voor het laatst in februari Thailand was binnengekomen met een visumvrijstelling van 30 dagen voor toeristen.

De heer Ali heeft geen openbare verklaring of pleidooi afgelegd met betrekking tot de beschuldigingen en het was op het moment van schrijven niet bekend of hij de hulp van een advocaat had ingeroepen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.