10 Thaise provincies die gepromoveerd worden tot eersteklas toeristische bestemmingen

Luchtfoto van de weg tussen de kokospalm en de grote oceaan overdag in Nakhon Si Thammarat door TAT

PERSBERICHT:

De Thaise Kamer van Koophandel (TCC) dringt erop aan dat tien veelbelovende provincies worden verheven tot toeristische bestemmingen van het hoogste niveau. Deze stap heeft tot doel de voordelen van het toerisme over het hele land te verspreiden en de lokale economieën te stimuleren.

De 10 provincies die voor dit pilotproject zijn geselecteerd zijn:

1 Phrae

2. Lampang

3. Nakhon Sawan

4. Nakhon Phanom

5. Sisaket

6. Chantaburi

7. Ratchaburi

8. Kanchanaburi

9. Trang

10. Nakhon Si Thammarat

Dit initiatief, gesteund door premier Srettha Thavisin, heeft drie hoofddoelen:

1. Laat het potentieel van deze provincies aan de wereld zien

2. Ontwikkel infrastructuur en openbare voorzieningen in deze secundaire steden

3. Bevorder duurzame lokale economieën door het binnenlands toerisme te stimuleren en het MKB te ondersteunen

De TCC richt zich ook op het versterken van het MKB, dat een cruciale rol speelt in de Thaise economie. Plannen omvatten onder meer het verbeteren van de toegang tot financiering, het bevorderen van digitale transformatie en het vergroten van het concurrentievermogen door middel van mentorprogramma's.

Daarnaast werkt de TCC samen met internationale partners zoals Food Valley Nederland om de productiviteit en het inkomen in de landbouwsector te vergroten, en onderzoekt zij merkmogelijkheden voor Thaise producten zoals zijde tijdens het komende bezoek van de premier aan Italië.

Maak je klaar om de verborgen pareltjes van Thailand te verkennen! Deze 10 provincies staan ​​op het punt helderder te schijnen dan ooit.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.