Thaise sekswerkers eisen legalisatie voor basisrechten: statistieken onthullen dat Thailand in de top 10 van landen voor sekswerk staat

Nationaal—

Op 1 mei 2024 berichtten de Thaise nationale media over sekswerkersstatistieken per land en geslacht, opgesteld door de Internationale Unie van sekswerkers ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid.

Sekswerkers in Thailand vochten voor de legalisering van prostitutie vanwege hun fundamentele en beroepsbeschermingsrechten. Er werd gemeld dat Empower Foundation en vertegenwoordigers van sekswerkers eerder dit jaar (2024) een brief hebben ingediend bij verschillende Thaise politieke partijen om van de overheid fundamentele rechten en welvaart te eisen die gelijk moeten zijn aan die van andere beroepen.

Het wetsvoorstel werd gemaakt en stond ruim vijf jaar lang open voor meningen vanuit alle sectoren. Het verhaal bleef echter zonder enige reden vanaf november 2023 ongehoord. De vertegenwoordigers van de sekswerkers waren bang dat hun inspanningen nutteloos zouden kunnen zijn, zei mevrouw Chatchalawan Muangchan, de activiste van de Empower Foundation.

Thaise nationale media lieten dit zien Statistieken over sekswerkers van de International Union of Sex Workers rangschikken de eerste twintig landen in 20. De originele statistieken zijn gemaakt op 11 oktober 2023.

De top 10 van landen volgens de statistieken kan als volgt naar boven worden afgerond:

China 5,000,000 mensen, India 3,000,000 mensen, Verenigde Staten 1,000,000 mensen, Filippijnen 800,000 mensen, Mexico 500,000 mensen, Duitsland 400,000 mensen, Brazilië 250,000 mensen, Thailand 250,000 mensen, Bangladesh 200,000 mensen en Zuid-Korea 147,000 mensen.

Thailand stond in de top 10 van landen met sekswerkers. Dit aantal nam doorgaans toe, gezien het feit dat prostituees in het digitale tijdperk wereldwijd diensten konden aanbieden op onlineplatforms.

De statistieken waren echter niet alomvattend, aangezien een groot aantal sekswerkers niet werd ondervraagd en niet de basisrechten en het welzijn kregen die ze verdienden., aldus de organisatoren.

Thailand heeft onlangs door het parlement de Marriage Equality Act aangenomen die in wezen het homohuwelijk en gelijke rechten toestaat.

Een wetsontwerp voor het legaliseren van prostitutie wordt overwogen, maar kan in het parlement op grotere tegenstand stuiten dan de gelijkheid van het huwelijk. Officieel heeft Thailand vaak ontkend dat er sprake is van prostitutie en grote rosse buurten in plaatsen als Bangkok, Pattaya en Phuket.

Activisten zeggen dat doen alsof er geen sprake is van prostitutie de zaak veel erger maakt en degenen die betrokken zijn bij de industrie ook onderworpen maakt aan corrupte wetshandhavers en overheidsfunctionarissen om te kunnen opereren.

Zelfs nog in maart, De Thaise politie beweert dat een enorme vechtpartij nabij een rosse buurt in Bangkok tussen meer dan honderd transgenders uit Thailand en de Filippijnen geen verband hield met prostitutie en dat er op dat gebied geen sprake was van prostitutie, een bewering die op sociale media bijna universele kritiek en zelfs ronduit ongeloof opriep.

Prostitutie blijft officieel illegaal in Thailand... voorlopig.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.