Russische man gearresteerd voor het doorsnijden van de motorketting van de politie in Phuket op een virale video

Phuket -

Een Russische motorrijder werd uiteindelijk gearresteerd nadat hij met succes een politieketting had doorgesneden die zijn motor op een parkeerplaats had geparkeerd en vervolgens wegreed.

Ons vorige verhaal:

Het incident, dat plaatsvond op Phang Nga Road, heeft brede aandacht getrokken nadat de video op vrijdag 26 april viraal ging op lokale sociale mediaplatforms.

Nu voor de update:

De politiechef van Phuket City, kolonel Pratueng Phonmana, vertelde dit dinsdag (30 april) aan de Phuket Expressth) dat ze de verdachte, die alleen werd geïdentificeerd als de heer German, 37, met de Russische nationaliteit, arresteerden in een huis in een woonwijk in Chalong. Hij was een gezochte verdachte in een arrestatiebevel uitgevaardigd door het provinciale gerechtshof van Phuket wegens beschuldiging van het beschadigen/verwijderen van politie-eigendommen (politieketen).

De heer German gaf tegenover de politie toe dat hij geen rijbewijs had en had besloten de ketting te verwijderen. Hij was bang dat als hij de boete zou betalen, hij extreme straffen zou kunnen krijgen voor het rijden zonder rijbewijs, zoals in het Russisch (hij vermeldde niet de details over de hoogte van de boetes in Rusland). In plaats daarvan kocht hij de kotter voor slechts 500 Baht.

Kolonel Pratueng vertelde de Phuket Express dat er onlangs vier soortgelijke incidenten waren in de omgeving van Phuket City. Motorrijders die gearresteerd zijn, zullen naar Phuket Immigration worden voorgesteld om te worden gedeporteerd en hun visum te laten intrekken.

Bovendien kunnen de straffen voor het doorknippen van de ketting van een politiemotor in Thailand extreem streng zijn, omdat de kettingen als overheidseigendom worden beschouwd. Voor het beschadigen van overheidseigendommen kunnen boetes oplopen tot 500,000 baht en gevangenisstraffen tot wel tien jaar.

Soortgelijk verhaal:

In een snelle reactie op een burgeralarm arresteerde de politie van Phuket een Turkse man die betrapt werd op het doorsnijden van een politieketen. Het incident vond plaats in een parkeerverbodzone aan de Phang Nga Road in de oude binnenstad van Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.