Buitenlandse passagiers vallen taxichauffeur Phuket Tuk Tuk aan

Phuket-

Een meningsverschil over de betaling van de taxirit liep uit op een gewelddadige gebeurtenis toen een buitenlandse passagier een Tuk Tuk-chauffeur in Phuket aanviel. De woordenwisseling, vastgelegd op video en wijd verspreid op sociale media, vond plaats na een geschil over de hoeveelheid geld die was betaald op weg van Patong naar Karon.

Het incident, dat plaatsvond op vrijdag 26 april, begon toen de twee partijen het eens waren over een tarief van 400 Baht. Bij het bereiken van de bestemming eiste de niet-geïdentificeerde buitenlandse passagier, die beweerde per ongeluk een biljet van 1,000 Baht te hebben overhandigd in plaats van de biljetten van 100 Baht die bedoeld waren voor het tarief, echter wisselgeld. De chauffeur betwistte de claim en suggereerde dat ze de zaak op een plaatselijk politiebureau zouden oplossen.

De situatie escaleerde toen de passagier zijn toevlucht nam tot fysieke agressie, waarbij hij de bestuurder in het gezicht sloeg en hem bij zijn nek greep. De video, geplaatst door een Facebook-gebruiker op maandagavond 29 april, eindigt abrupt zonder verdere details over de nasleep van het incident.

De lokale autoriteiten hebben nog geen verklaring afgegeven en de huidige toestand van de tuktukchauffeur is onbekend. Ook de naam en nationaliteit van de buitenlandse passagier zijn onbekend.

Verdere updates zullen worden verstrekt als deze beschikbaar worden gesteld door de politie van Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.