Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: visumvrijstelling voor Russische toeristen gewijzigd van 90 dagen in 60 dagen, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 22 april tot zondag 28 april 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

  1. Het Thaise kabinet heeft een verlenging van de visumvrije regeling voor Russische bezoekers aangekondigd. Vanaf 1 mei kunnen Russen genieten van een visumvrijstelling van 60 dagen, maar deze is korter dan voorheen en vervangt het vorige programma van 90 dagen dat eind april zou eindigen.

TPN media merkt op dat de verkorting van de termijn voor de visumvrijstelling echter niet geheel verrassend is, na verschillende virale incidenten waarbij Russische toeristen betrokken waren, vooral in Phuket, en klachten van lokale bewoners, ook vooral in Phuket, over overtoerisme.

2. Een 38-jarige Russische zakenman werd afgelopen dinsdag 23 april aangehouden in een luxe villa op het eiland Samui, geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van mishandeling en illegaal wapenbezit.

De arrestatie werd bespoedigd door een klacht ingediend door de onbekende vriendin van de heer Nikhita, die hem beschuldigde van aanranding en haar bedreigde met een vuurwapen.

3. De onderzoekspolitie van Bang Bua Thong en relevante agenten hebben een Thaise verdachte aangehouden die betrokken was bij de brutale moord- en verminkingszaak van een onbekende man in het Bang Bua Thong-gebied, Nonthaburi.

Thaise nationale media berichtten over de voortgang in een zaak van een gruwelijke moord en verminking van een vermoedelijk Yakuza-bendelid in Bang Bua Thong, Nonthaburi.

Verschillende verdachten zijn op het moment van schrijven nog op de vlucht.

4. Een tijdschriftwebsite “CEOWORLD Magazine” heeft een ranglijst opgesteld van de beste landen ter wereld die u in 2024 tijdens uw leven kunt bezoeken, waardoor Thailand op de eerste plaats komt te staan.

De ranglijst heeft 295,000 gebruikers ondervraagd, die het record van de meeste betrokkenheid op de website hebben, om de beste landen ter wereld te creëren die u in uw levenslange lijst in 2024 kunt bezoeken.

5. De woordvoerder van de Thaise regering maakte publiekelijk statistieken openbaar voor het eerste kwartaal van 2024 waarin buitenlanders volgens het Thaise Ministerie van Handel meer dan 35 miljard baht in Thailand investeerden.

Buitenlandse investeringen waren een belangrijke factor bij het creëren van werkgelegenheid en het genereren van inkomsten voor de Thaise lokale bevolking.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.