Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Syriërs gearresteerd met valse VAE-paspoorten, en meer 

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 22 april tot en met zondag 28 april 2024.

  1. Een 41-jarige Canadese man werd in Patong, Phuket, gearresteerd wegens het bezit van ecstasy en cocaïne en het werken zonder werkvergunning.

Bij de aanhouding heeft de politie bij de verdachte twee xtc-pillen en 0.30 gram cocaïne in beslag genomen.

2. De Thaise premier Srettha Thavisin heeft onlangs gesprekken gevoerd met functionarissen, consuls en honorair consuls uit Phuket. Als een van 's werelds meest gewilde paradijzen voor bezoekers erkent Phuket de noodzaak om prioriteit te geven aan veiligheid en een veilige omgeving te behouden.

Er zijn op het eiland een aantal incidenten geweest die viraal zijn gegaan, waarbij veel buitenlanders betrokken waren, die de aandacht er de afgelopen maanden op hebben gevestigd.

3. Een Syrische man werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat bleek dat hij een vals VAE-paspoort gebruikte.

Nog twee Syrische mannen werden in Phuket gearresteerd nadat ze waren aangetroffen met valse VAE-paspoorten.

Gebruik alstublieft uw echte paspoort, zeggen de autoriteiten.

4. De autoriteiten hielden in zijn woning een verdachte aan die alleen werd geïdentificeerd als de heer Z, een 61-jarige Israëlische staatsburger. Ze ontdekten drie makaken, die in een slechte gezondheid leken te verkeren, opgesloten in een kooi.

Hij gaf tegenover de politie toe dat hij niet over de nodige juridische documentatie voor de apen beschikte.

5. Een onbekende mannelijke buitenlandse motorrijder werd op camera betrapt en sneed een politieketting door die werd gebruikt om zijn motor te immobiliseren, die geparkeerd stond in een parkeerverbodzone in de oude binnenstad van Phuket.

Het doorsnijden van de politieketen vormt schade aan eigendommen van de overheid, een overtreding die juridische gevolgen heeft die veel groter zijn dan een boete voor onrechtmatig parkeren.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.