Thaise Meteorologische Afdeling ontkracht geruchten over 'heetste weercrisis' tot september

Nationaal—

Op 27 april 2024 onthulde de Thaise Meteorologische Afdeling publiekelijk een geval waarin Thaise netizens geruchten verspreidden en waarschuwden voor “de heetste weercrisis van Thailand tot september”.

De Thaise Meteorologische Afdeling legde uit dat de zomer doorgaans half februari begint en tot half mei duurt, twee en een halve maand. Gedurende deze tijd stond de aarde dichter bij de zon en stond de zon recht boven je hoofd, vooral in april, toen de zon in Thailand dagelijks rond het middaguur bijna recht boven je hoofd stond, wat resulteerde in volledige blootstelling aan zonlicht.

Tijdens de zomer varieerden de windrichtingen en gingen vaak gepaard met lage druk als gevolg van de heersende hitte, wat resulteerde in relatief warme en vochtige omstandigheden, met gemiddelde temperaturen van meer dan 40 graden Celsius.

Omdat het regenseizoen echter van half mei tot half oktober begon, overheerst de zuidwestelijke moesson, waardoor vochtige winden over Thailand komen. Deze winden hielpen de hete lucht te verdrijven en leidden over het algemeen tot meer regenval, wat op zijn beurt hielp om de temperaturen te verlagen.

Daarom was er in september, die het einde van het regenseizoen markeerde, in bijna elk deel van Thailand sprake van zware regenval. Door de regen was de gemiddelde temperatuur niet bijzonder hoog. Volgens de Meteorologische Dienst was het daarom onwaarschijnlijk dat de situatie van extreme hittecrisis in Thailand zich vóór september zou voordoen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.