CEO van Private Property onthult stijgende buitenlandse investeringen in Thais onroerend goed, markt in Myanmar stijgt met 240%

Nationaal—

Op 27 april 2024 maakte de heer Prasert Taedullayasat, een CEO van een vastgoedbedrijf, publiekelijk een overzicht bekend van de bloeiende vastgoedmarkt voor buitenlanders in 2024, vooral op de markt in Myanmar, waar de omzet met 240% groeide vergeleken met dezelfde markt. periode vorig jaar.

Er werd gemeld dat de Chinese markt nog steeds de meerderheid in de buitenlandse vastgoedmarkt in handen had met 50%, terwijl de groei van de totale vastgoedhandel met 11% daalde vergeleken met het voorgaande jaar.

De belangrijkste reden voor de bloeiende vastgoedmarkt in Myanmar was de burgeroorlog, waardoor de midden- en hogere klassen de afgelopen jaren steeds meer in de Thaise vastgoedmarkt investeerden.

Volgens Prasert investeerde de middenklasse tot de hogere klassen meestal in flatgebouwen in de voorsteden, maar investeerde de hogere klasse meestal in stedelijke flatgebouwen, variërend van 40 tot 50 miljoen baht, en penthouses, afgesloten voor openbare elektrische treinen.

Bovendien verklaarde Prasert dat Ananda, het luxe particuliere vastgoedbedrijf in Bangkok City, in de eerste drie maanden van 3 een totale verkoop op buitenlandse markten had van 2024 miljard baht, een groei van 2% vergeleken met het vierde kwartaal van 14, waarbij het merendeel daarvan zijn Chinese investeerders.

Als we de markten van Myanmar vergelijken met de Chinese markten, kan dit als een klein deel worden beschouwd, maar de markt van Myanmar had het potentieel om verder te groeien, merkte Prasert op.
Ondertussen zochten de investeerders in Myanmar een mogelijkheid om onderling 100 miljoen baht te investeren in onroerend goed dat te huur was, wat een verandering was, aangezien ze voorheen alleen kochten om in te wonen, aldus Prasert.

De heer Krit Techasumma, een toonaangevende ontwikkelaar van flatgebouwen in grote steden in het hele land, onthulde publiekelijk dat de huidige binnenlandse economie en koopkracht kwetsbaar waren, waardoor de buitenlandse markt in onroerend goed groeide, vooral in stedelijke gebieden met hoge grondwaarden zoals in Phuket, Pattaya en Bangkok.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.