Minivanchauffeur aangeklaagd nadat hij taxichauffeur met mes had bedreigd op het kruispunt van Phuket

Phuket-

In Phuket heeft een minibuschauffeur genaamd Mr. Thanong, 57 jaar oud, zichzelf aangegeven bij de politie na de verspreiding van een video op sociale media. De video, die op zaterdag 27 april populair werd, lijkt te laten zien hoe hij een taxichauffeur met een mes bedreigt op een kruispunt bij een warenhuis in Wichit.

Het incident vond plaats op het kruispunt Darasamut, waar zowel de minibus als de taxi bij een U-bocht voor een rood licht stonden te wachten. Men ziet de heer Thanong de minibus verlaten en de taxi naderen terwijl hij een klein mes vasthoudt. De video laat niet zien wat er gebeurde na hun gesprek, aangezien het abrupt eindigt.

Kolonel Chatree Choowichean, de politiechef van Wichit, liet de Phuket Express weten dat ze contact hadden opgenomen met de heer Thanong nadat de video viraal was gegaan. Vervolgens gaf hij zich over op het politiebureau van Wichit. De heer Thanong onderging alcohol-adem- en urinetests, die beide een negatief resultaat opleverden.

De heer Thanong legde de politie uit dat de woordenwisseling begon toen hij toeterde naar de taxi omdat hij langzaam op de rechterbaan reed. Dit leidde tot een verhitte discussie tussen de twee chauffeurs, hoewel er op dat moment in geen van beide voertuigen passagiers aanwezig waren.

De heer Thanong wordt nu aangeklaagd voor het in het openbaar dragen van een wapen zonder geldige reden en voor het bedreigen van een ander individu.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.