Israëlische man gearresteerd in Phuket wegens bezit van illegale apen

FOTO: MGR Online

Phuket-

Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) heeft de Phuket Express geïnformeerd over de arrestatie van een Israëlische zakenman in Kathu vanwege het illegale bezit van wilde dieren. Op donderdag 25 april hebben de autoriteiten in zijn woning een verdachte aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Z, een 61-jarige Israëlische staatsburger. Ze ontdekten drie makaken, die in een slechte gezondheid leken te verkeren, opgesloten in een kooi.

Bij ondervraging gaf de heer Z tegenover de politie toe dat hij niet over de nodige juridische documentatie voor de apen beschikte. Hij beweerde niet op de hoogte te zijn van de eis dat dergelijke dieren geregistreerd moeten worden. Vervolgens werd de heer Z begeleid naar het politiebureau van Kathu, waar hij juridische gevolgen zal ondervinden voor het ongeoorloofd bezit van beschermde dieren.

De wet bepaalt dat het misdrijf kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, een boete van maximaal 500,000 baht, of beide. Ondertussen krijgen de drie makaken momenteel zorg in het Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Study Centre. De Phuket Express heeft van agenten vernomen dat de heer Z naar verluidt een bekende is in de zakenwereld van Patong.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.