Thaise mango-kleefrijst staat op de tweede plaats als beste rijstpudding

PERSBERICHT:

De gerenommeerde website TasteAtlas, die recepten en recensies van voedselcritici over de hele wereld verzamelt, heeft de top 10 van beste rijstpuddingen wereldwijd gerangschikt. Thailand's iconische “Khao Niaow Ma-Muang” (Thaise Mango Kleverige Rijst) behaalde een indrukwekkende 2e plaats, na het Turkse dessert “Firin Sutlac.”

Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke smaken en culturele betekenis van ons geliefde Thaise dessert. Khao Niaow Ma-Muang's combinatie van geurige kleefrijst, heerlijke kokossaus en verse, sappige mango's heeft smaakpapillen over de hele wereld geboeid.

De top 10 rijstpuddingen zijn:

1. Firin Sutlac (Turkije)
2. Khao Niaow Ma Muang (Thailand)
3. Sholeh Zard (Iran)
4. Phirni (India)
5. Kheer (India)
6. Risengrod (Denemarken)
7. Risalamande (Denemarken)
8. Zerde (Turkije)
9. Sakkarai Pongal (India)
10. Arroz Doce (Portugal)

Laten we deze prestatie vieren en de rijke diversiteit van de Thaise keuken op het internationale toneel blijven promoten!

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.