Kratom-sapverkoper gearresteerd bij plaatselijke supermarkt in Thalang

Thalang-

Een Kratom-sapverkoper werd gearresteerd in een plaatselijke supermarkt in Thalang.

Het hoofd van het Thalang District Office, de heer Pairoj Srilamun, vertelde de Phuket Express dat op woensdag (24 april)th) een teamfunctionaris van het Thalang-kantoor deed een inval in een plaatselijke supermarkt aan de Thep Krasattri Road in het subdistrict Sri Sunthorn. De inval kwam nadat ze klachten hadden ontvangen van bezorgde burgers.

Ambtenaren arresteerden een onbekende Thaise mannelijke verdachte. Bij hem werden 2,467 plastic flessen, 16 flessen hoestsiroop en 213,000 milliliters van kratomsap.

De Phuket Express merkte op dat hoestsiroop een van de vier ingrediënten is die onder lokale tieners worden gebruikt om een ​​cocktailmedicijn te maken dat plaatselijk bekend staat als 4X100 ("See Koon Roi"), gemengd met kratomsap. De verdachte werd voor verdere juridische stappen naar het politiebureau van Thalang gebracht.

Ambtenaren waarschuwen lokale kruideniers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap op de lijst staat van een gecontroleerd kruidenproduct en dat voor elk dergelijk gecontroleerd kruidenproduct toestemming moet worden gegeven door de Thai Food and Drug Administration voordat het kan worden verkocht. Kratom-sap mag ook niet als ingrediënt worden gebruikt of worden gemengd met ander voedsel of sap om te verkopen. Dus zelfs puur Kratom-sap in een fles kan niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.