Fransman gearresteerd in een bar op het eiland Pha Ngan wegens het naar verluidt verkopen van ecstasy en cocaïne aan toeristen

Soerat Thani –

Een Fransman werd gearresteerd in een bar op het eiland Pha Ngan in Surat Thani omdat hij naar verluidt xtc en cocaïne aan toeristen had verkocht.

De politie van Koh Pha Ngan vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Ilan, 41, met de Franse nationaliteit, in een bar in een hotel in het subdistrict Baan Tai, in het district Koh Pha Ngan.

Bij hem werden geheime hoeveelheden ecstasy en cocaïne in beslag genomen. Hij werd naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht waar hij werd aangeklaagd wegens illegaal bezit van categorie 1-drugs (ecstasy) en categorie 2-drugs (cocaïne) met de bedoeling deze te verkopen.

Zijn pleidooi werd niet meteen duidelijk gemaakt aan de Thaise media.
De zaak van de heer Ilan herinnert ons eraan dat de Thaise drugswetten streng zijn en dat toeristen voorzichtig moeten zijn. Onwetendheid over de wet is geen excuus, en iedereen die betrapt wordt op het overtreden van de drugsregelgeving riskeert zware straffen. Buitenlanders die Thailand bezoeken moeten prioriteit geven aan hun veiligheid en op de hoogte blijven van de lokale wetgeving om een ​​aangenaam verblijf te garanderen en juridische verwikkelingen te vermijden.

De heer Ilan wordt geconfronteerd met ernstige juridische gevolgen voor het naar verluidt verkopen van ecstasy en cocaïne aan toeristen. Als hij wordt veroordeeld, kan hij worden veroordeeld tot aanzienlijke boetes en lange gevangenisstraffen. Voor degenen die betrokken zijn bij mensenhandel zijn de straffen nog strenger, inclusief de mogelijkheid van de doodstraf. De strenge Thaise drugswetgeving laat weinig ruimte voor clementie, wat het belang benadrukt van het begrijpen van de lokale regelgeving en het vermijden van elke betrokkenheid bij drugsgerelateerde activiteiten

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.