Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: totaal 287 verkeersdoden in Songkran, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 15 april, tot zondag 21 april 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De Thaise regering heeft de verplichting opgeschort om het immigratieformulier 'To Mo 6' (TM6) in te vullen voor buitenlandse reizigers die Thailand binnenkomen en verlaten bij 16 land- en zeecontroleposten van 15 april tot 15 oktober.

    Het TM6-formulier is de aankomst-/vertrekkaart, die buitenlanders moeten invullen met hun paspoortgegevens en andere persoonlijke en reisinformatie wanneer zij Thailand binnenkomen of verlaten.

  2. De Thaise grootstedelijke onderzoekspolitie heeft een zaak onderzocht van een Indiase verdachte die naar verluidt een Thaise vrouw 31 keer had neergestoken, wat tot haar dood had geleid in een hotel in het Talat Phlu-gebied, Thonburi, Bangkok.

De verdachte heeft naar verluidt zijn wandaden bij de politie bekend omdat hij een persoonlijke wrok koesterde tegen zijn vriendin, het slachtoffer, en de moord had gepleegd.

3. Thailand maakt in totaal 287 sterfgevallen bekend tijdens de 'Songkran Seven Days of Road Safety Campaign'

De provincie met het totaal hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Chiang Rai met 17 doden.

4. De heer Tienprasit Chaiyapatanan, de voorzitter van de Thai Hotels Association (THA), maakte publiekelijk bevredigende accommodatieboekingstarieven bekend voor grote Songkran-evenementen van 13 tot 15 april, waarbij 90% van de hotels in de grote toeristische zones volgeboekt was.

Het was normaal dat zodra het festival voorbij was, de tarieven voor het boeken van accommodaties daalden en de komende maanden in sommige provincies en bij toeristische attracties geleidelijk zouden stijgen.

5. Het grensgebied tussen Thailand en Myanmar kreeg vandaag (20 april) te maken met een geëscaleerd conflict, toen verzetstroepen het militaire bataljon 275 van Myanmar aanvielen met mortier- en drone-aanvallen.

De aanval vond plaats onder de Thais-Myanmar Vriendschapsbrug nr. 2 nabij het dorp Yebu in Myawaddy Township, in de staat Kayin, op slechts 1.5 kilometer van de grens.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.