Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: de Thaise premier bezocht Phuket, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 15 april tot en met zondag 21 april 2024.

  1. Thaise sociale media plaatsten een virale video van twee buitenlanders die ruzie hadden nadat een van hen overstuur raakte nadat hij met een waterpistool was besproeid op Thaweewong Road, Patong Beach, Phuket.

De politie verklaarde dat het incident als gesloten werd beschouwd en dat geen van beide mannen juridische aanklachten of politierapporten had ingediend.

2. Phuket heeft in totaal één dode aangekondigd met 49 verkeersongevallen en 48 gewonden in de zeven dagen (11 april).th, 2024 tot 17 april 2024) van de 'Songkran Verkeersveiligheidscampagne 2024′.

Er werd één sterfgeval geregistreerd in het district Mueang Phuket, zoals hieronder te zien is.

Een dronken Russische rijder werd ter plaatse dood verklaard terwijl zijn Russische passagier, zijn vrouw, woensdagochtend (17 april) verwondingen opliep na een motorongeluk in Karon.th) die de eerste dood markeerde van de Songkran Zevendaagse Verkeersveiligheidscampagne.

3. Premier Srettha Thavisin heeft de commandant van regio 8 van de provinciale politie in de provincie Phuket opdracht gegeven de inspanningen te intensiveren bij het arresteren van personen met slechte invloed die voortdurend de wet overtreden.

De premier heeft beleidsrichtlijnen afgegeven waarin staat dat er de afgelopen zes maanden talloze arrestaties hebben plaatsgevonden in verband met drugsdelicten.

4. De Thaise premier Srettha Thavisin voerde een inspectie ter plaatse uit om de voortgang van de aanleg van infrastructuur te monitoren en problemen in de regio van de provincie Phuket aan te pakken.

De premier heeft er vertrouwen in dat iedereen een professional is en benadrukt het belang van instanties die de openbare veiligheid in verkeerszaken garanderen en voor de mensen zorgen op het gebied van elektriciteit, watervoorziening en bruggen.

5. Een transgendervrouw is dood verklaard nadat ze door een golf werd geraakt terwijl ze op een rots stond en een selfie maakte op Patong Beach.

Chananchida's onbekende vriend vertelde de politie dat ze selfiefoto's maakten op een rots. Chananchida werd plotseling getroffen door een golf voordat ze de zee in werd gesleurd.

Drie Thaise toeristen zijn gered van de verdrinkingsdood op het Nai Harn-strand in Rawai.

6. Een 41-jarige Canadese man werd in Patong, Phuket, gearresteerd wegens het bezit van ecstasy en cocaïne en het werken zonder werkvergunning.

De verdachte, wiens naam geheim is gehouden, werd aangeklaagd wegens werken zonder werkvergunning en bezit van illegale drugs voor persoonlijk gebruik.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.