Phuket streeft naar meer veiligheid en beveiliging: Thaise premier houdt cruciale discussies

Phuket, Thailand–

In een poging de veiligheid en beveiliging voor zowel inwoners als toeristen te vergroten, heeft de Thaise premier Srettha Thavisin onlangs gesprekken gevoerd met functionarissen, consuls en honorair consuls van Phuket. Als een van 's werelds meest gewilde paradijzen voor bezoekers erkent Phuket de noodzaak om prioriteit te geven aan veiligheid en een veilige omgeving te behouden.

Enkele hoogtepunten:

1. Bescherming van levens en eigendommen: Premier Srettha benadrukte het belang van het beschermen van levens en eigendommen op het eiland. Deze toewijding strekt zich uit tot zowel Thaise burgers als buitenlandse inwoners en toeristen.

2. Het ‘Phuket-model’: Om het toerisme te bevorderen en strikte wet en orde af te dwingen, ontwikkelen de autoriteiten het alomvattende ‘Phuket-model’. Deze veelzijdige aanpak omvat verschillende veiligheidsmaatregelen:
– Ongevallenpreventie: de inspanningen zullen gericht zijn op het minimaliseren van ongevallen op de weg en op zee.
– Brandbeveiliging: Protocollen zullen worden versterkt om de brandveiligheid te garanderen.
– Bedrijfslicenties: alle bedrijven die actief zijn in Phuket moeten zich houden aan de licentieregels.
– Rijbewijzen: Buitenlandse passagiers en chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Dit geldt ook voor verhuurbedrijven die de afgelopen dagen onder streng toezicht staan, merkt The Phuket Express op, en lopen de kans op extreem hoge boetes als ze buitenlanders toestaan ​​auto's te huren zonder de juiste vergunningen. De toeristen zullen ook worden bestraft met boetes en zelfs de mogelijkheid van gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs, hebben ambtenaren toegevoegd.

3. Bangla in Patong: De autoriteiten erkennen dat Bangla in Patong een aanzienlijk aantal buitenlandse toeristen trekt en streven ernaar illegale drugsgerelateerde activiteiten en geweld uit te bannen. Er zijn dringende upgrades gepland voor de Bangla Police Box en het Patong Station. Dit komt na een aantal spraakmakende misdaadincidenten in het gebied waarbij zowel Thais als buitenlanders betrokken waren.

4. De voortdurende ontwikkeling van Phuket: Het bezoek van premier Srettha aan Phuket was eerder zijn eerste officiële reis na zijn aantreden. Hoewel hij de vooruitgang van het eiland erkende, benadrukte hij de noodzaak van voortdurende verbetering. Naast het maken van winst blijft het handhaven van de nationale stabiliteit een prioriteit.

De aantrekkingskracht van Phuket ligt niet alleen in de natuurlijke schoonheid, maar ook in de toewijding aan veiligheid en welzijn, aldus de premier. Door de maatregelen van het Phuket Model te implementeren, wil het eiland zijn status als gewilde bestemming voor reizigers over de hele wereld behouden.

Er zijn op het eiland een aantal incidenten geweest die viraal zijn gegaan, waarbij veel buitenlanders betrokken waren, die de aandacht er de afgelopen maanden op hebben gevestigd. De bekendste hiervan betrof een aanhoudend geschil tussen een Zwitserse expat en een Thaise arts, die de expat letterlijk zou hebben geschopt terwijl hij haar ervan beschuldigde zich op zijn terrein te bevinden. Later werd gevonden dat ze zich op openbaar strand bevond, merkten functionarissen op. De zaak wordt op het moment van schrijven voortgezet.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.