Thai Hotels Association rapporteert sterke boekingspercentages voor Songkran en anticipeert op toeristische uitdagingen te midden van conflicten in het Midden-Oosten

Nationaal—

Op 20 april 2024 maakte de heer Tienprasit Chaiyapatanan, de voorzitter van de Thai Hotels Association (THA), publiekelijk bevredigende accommodatieboekingstarieven bekend voor grote Songkran-evenementen van 13 tot 15 april, waarbij 90% van de hotels in de grote toeristische zones volgeboekt was.

De verlenging van de Songkran-feestdata tot 21 april werd echter niet goed ontvangen door de toeristen en had geen directe invloed op de boekingspercentages, aangezien het merendeel van de volledige boekingen plaatsvond tijdens het waterspel op de drie hoofddagen.
Bovendien wisten veel internationale toeristen niet dat er Songkran-vieringen waren in andere provincies of aangewezen gebieden, wat voor verwarring zorgde, zoals Wan Lai in Pattaya op 19 april, aldus Tienprasit.

Wan Lai in Pattaya werd echter gezien als een groot succes bij binnenlandse toeristen en trok honderdduizenden Thais aan, zo blijkt uit vroege schattingen van functionarissen van Pattaya City.
Het was normaal dat zodra het festival voorbij was, de tarieven voor het boeken van accommodaties daalden en de komende maanden in sommige provincies en bij toeristische attracties geleidelijk zouden stijgen. Wat het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten betreft, is het minder waarschijnlijk dat de groepen uit het Midden-Oosten naar het buitenland zullen reizen, aldus Tienprasit.
Tijdens het laagseizoen vanaf mei zouden binnenlandse reismaatregelen van de Thaise overheid het Thaise toerisme gestaag stimuleren. Er moeten echter veel factoren in aanmerking worden genomen, zoals dure binnenlandse vliegtickets en het verzengende weer van dit jaar. Als gevolg hiervan kunnen veel toeristen ervoor kiezen om ergens anders heen te reizen of helemaal niet meer reizen, aldus Tienprasit.
Ondertussen was de toeristische sfeer over het algemeen nog steeds gematigd, aangezien de meerderheid van de toeristen hun accommodatie van tevoren had geboekt. Gezien het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten was het mogelijk dat sommige groepen uit het Midden-Oosten naar Thailand zouden reizen om de situatie af te wachten, net als Rusland en Oekraïne, aangezien veel toeristen Thailand complimenteerden als een veilig, vreedzaam land om te reizen en te leven, merkte Tienprasit op. .

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.