Gezochte Britse man gearresteerd nadat hij bedelend werd aangetroffen op het eiland Pha Ngan

FOTO: MGR Online

Soerat Thani –

Een gezochte Britse man die naar verluidt betrokken was bij illegale drugs op het eiland Samui, werd gearresteerd nadat hij bedelend werd aangetroffen op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Het districtshoofd van Koh Pha Ngan vertelde de Phuket Express dat de toeristenpolitie van Samui eerder deze week de verdachte arresteerde die alleen werd geïdentificeerd als de heer Nicholas, 47, Brits staatsburger, nabij een markt op het eiland Pha Ngan.

De arrestatie kwam nadat de toeristenpolitie van de lokale bevolking op de hoogte was gebracht dat er een buitenlander was betrapt die om geld smeekte. Hij zou het geld hebben gebruikt om illegale drugs voor zichzelf te kopen. Agenten vonden de heer Nicholas, die zonder shirt een papier vasthield met de boodschap dat hij geld nodig had voor eten.

Agenten ontdekten dat de heer Nicholas een gezochte verdachte is die naar verluidt betrokken was bij illegale drugs. Het arrestatiebevel werd op 10 april uitgevaardigd door het provinciaal gerechtshof van Samui in Surat Thanith van deze maand. Hij gaf tegenover de politie toe dat hij de gezochte verdachte is in het arrestatiebevel. Hij was eerder van het eiland Samui naar het eiland Pha Ngan ontsnapt.

Hij werd naar het politiebureau van Pha Ngan gebracht waar naast het arrestatiebevel nog andere aanklachten werden opgelegd, omdat hij een buitenlander was die categorie 1-drugs illegaal in zakken deed en illegaal bezit had.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.