Koppel gearresteerd in Patong, vermoedelijk geopend van bankrekeningen voor oplichters

Patong-

In Patong werd een echtpaar gearresteerd nadat ze naar verluidt bankrekeningen hadden geopend voor investeringsoplichters, wat meer dan 10 miljoen baht opleverde.

Dat vertelde het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) vrijdag 19 april aan de Phuket Expressth) dat ze verdachten arresteerden die alleen de heer Eak en mevrouw Jiranan in Patong waren. Het zijn gezochte verdachten die worden beschuldigd van fraude en het importeren van valse informatie in het computersysteem.

De arrestatie kwam nadat de verdachten Facebook-profielen zouden hebben gebruikt om anderen over te halen om met hen te investeren. De investering was bedoeld voor het kopen van Crypto-valuta op een website. Het geld werd rechtstreeks naar de bankrekeningen van het echtpaar overgemaakt. Er werd ruim 10 miljoen baht naar hun bankrekeningen overgemaakt. Beleggers konden hun cryptogeld echter niet van de website opnemen. Er zijn in totaal negen verdachten betrokken bij deze beleggingszwendel.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.