Thailand maakt in totaal 287 sterfgevallen bekend tijdens de 'Songkran Seven Days of Road Safety Campaign'

Thailand -

In totaal werden donderdag (2,044 april) 2,060 verkeersongevallen, met 287 gewonden en 18 doden, gerapporteerd door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) tijdens de 'Seven Days of Road Safety Campaign' tijdens Songkran (11 april - april). 17e) 2024.

De provincie met het totaal hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Chiang Rai met 17 doden.

Het totaal hoogste aantal ongevallen was ook Chiang Rai met 82 en het hoogste aantal gewonden was Phrae met 80 gewonden.

Er waren in totaal 28 doden, 224 verkeersongevallen en 224 gewonden gemeld op de zevende dag (17 april) van de campagne.
De meeste werden veroorzaakt door te hard rijden (45 procent). Bij ongeveer 81 procent van de ongevallen waren motorfietsen betrokken. De meeste verkeersongevallen vonden plaats op snelwegen (42 procent) tussen 5 uur en 01 uur
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.