Rawai-wegbotsing resulteert in meerdere verwondingen en schade aan de infrastructuur - VIDEO'S

Rawai, Phuket-

Dinsdagochtend vroeg vond in Rawai een ernstig verkeersincident plaats, wat leidde tot een reeks ongevallen met gewonden en aanzienlijke schade aan de openbare infrastructuur tot gevolg.

Om ongeveer 4 uur ontving de politie van Chalong meldingen van een aanrijding in een bocht in Rawai. Bij aankomst ontdekten agenten een sedan die tegen een elektriciteitsmast was gebotst, waardoor deze viel en elektrische kabels naar beneden kwamen. De twee inzittenden van de sedan raakten lichtgewond.

Bij een gerelateerd incident op de tegenoverliggende rijstrook kwam een ​​minibusje in botsing met een olietruck die werd gehinderd door de gevallen kabels. Bij deze tweede botsing raakten drie personen in de minibus gewond en ontstond er olie uit het beschadigde voertuig. Alle gewonden werden onmiddellijk voor behandeling naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd.

Er werd snel contact opgenomen met de elektriciteitsautoriteit om de gevaarlijke situatie aan te pakken door de kabels te verwijderen en de elektriciteitspaal te repareren. Bovendien zijn er pogingen ondernomen om de olieramp van de rijbaan op te ruimen om verdere ongevallen te voorkomen.

Uit camerabeelden bleek dat de sedan de controle verloor tijdens het navigeren door de bocht, wat leidde tot de eerste crash tegen de elektriciteitspaal. Het daaropvolgende neerhalen van kabels vormde een barrière voor grotere voertuigen, waardoor de oliewagen stopte en de minibus niet meer op tijd kon stoppen.

De autoriteiten beoordelen momenteel de camerabeelden om de volgorde van de gebeurtenissen vast te stellen en te beoordelen of er aanklachten zullen worden ingediend tegen de bestuurders die bij de ongevallen betrokken zijn. Het onderzoek is nog gaande en verdere details zullen worden verstrekt zodra deze beschikbaar komen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.